Om goed door het verkeer te kunnen bewegen heb je vaardigheden nodig. Omgaan en bedienen van de auto, bijzondere manoeuvres uitvoeren, de juiste beslissingen nemen in het verkeer, deze vaardigheden leer je in de praktijklessen.

Als jij deze vaardigheden bezit vragen we in overleg met jou het praktijkexamen aan. Er is een mogelijkheid om eerst een proef praktijkexamen (TTT) te doen om zo goed voorbereid naar het praktijkexamen te gaan.

Een proefexamen of tussentijdse toets (TTT) verloopt hetzelfde als een praktijkexamen, alleen je kunt niet zakken of slagen. Je leert tijdens je proefexamen om te gaan met spanning, hoe de opdrachten door de examinator gegeven worden, wat er van jou verwacht wordt. Na het proefexamen krijg jij advies mee wat goed en minder goed ging, hieraan kan jij de komende lessen gaan werken. Als jij de bijzondere manoeuvres goed hebt uitgevoerd tijdens het proefexamen dan krijg jij daarvoor vrijstelling voor het eerstvolgende examen.

Als je een proefexamen of praktijkexamen aan wilt vragen moet een leerling de rijschool toestemming geven. Dit kan je doen op www.cbr.nl.

De lesmethode die wordt gebruikt door Rijschool Rouveen is afhankelijk van wat het beste past bij jou, er wordt individueel praktijkles gegeven. Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt in de auto en dat hierdoor een goede basis ontstaat om veilig en goed auto te leren rijden.